نمونه های خواندنی و رایج از اسیدها
نمونه های خواندنی و رایج از اسیدها

طعم ترش خوردنی هایی مثل لیمو ترش به خاطر اسیدها است. اسیدهای مواد خوراکی ضعیف اند اما اگر برشی از آنها را بر روی پوست تان قرار دهید می توانند سوزش ایجاد کنند. اسیدهای قوی، مانند اسید سولفوریک داخل باتری خودروها، خیلی خطرناک تر اند چراکه می توانند مواد را بسوزانند. همه ترکیبات اسیدی حاوی هیدروژن اند. آنها در آب حل می شوند و ذراتی به نام یون های هیدروژن را تولید کنند. اگر اسیدی حاوی یون های هیدروژن بیشتری باشد، اسید قوی تری است.


لیمو ترش و سایر مرکبات طعم ترش دارند چراکه حاوی اسید سیتریک اند. اسید سیتریک برای اضافه کردن طعمی قوی به مواد غذایی و نوشابه به کار می رود. مرکبات حاوی اسید دیگری، به نام اسید اسکوربیک یا ویتامین C هستند که ما برای داشتن پوست و لثه سالم به آن نیاز داریم.

اسیدها بر ظاهر مجسمه های سنگی نیز اثر می گذارند. اسیدهای داخل آب باران به سنگ مجسمه حمله می کنند. آب باران همیشه کمی اسیدی است چراکه دی اکسید کربن داخل هوا در آب حل می شود و اسید کربنیک را تشکیل می دهد. علاوه بر این، مناطق صنعتی آلاینده هایی از قبیل دی اکسید گوگرد دارند. این آلاینده ها با آب داخل ابرها واکنش نشان می دهند تا اسیدهای قوی ای تشکیل دهند که با سنگ ها به ویژه سنگ آهک واکنش نشان می دهند.

پوست لیسه دریایی ریشه دار، اسید سولفوریک که اسیدی قوی است را تولید می کند و این جانور به این وسیله از خودش محافظت می کند. اسید سولفوریک باعث می شود لیسه دریایی سمی شود و طعم افتضاحی داشته باشد، بنابراین این جانور شکارچیان زیادی ندارد. مورچه ها و گزنه ها هم اسیدی به نام متانوییک اسید دارند که این موجودات برای محافظت از خود از آن استفاده می کنند.

اسیدها و بازهای قوی بسیار سمی و خورنده اند و سوختگی بدی ایجاد می کنند، بنابراین ظروف حاوی این مواد با نمادهای خطر برچسب می خورند. برخی از برچسب ها نیز درباره این چگونه از این مواد شیمیایی به شکلی ایمن استفاده شود اطلاعاتی می دهند. این نمادها بر روی نفتکش هایی که اسیدها و بازها را حمل و نقل می کنند نیز به چشم می خورند. به این ترتیب اورژانس می داند در صورت بروز سانحه یا نشتی چگونه این مواد را کنترل کند.

 




0 0