طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو)
طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو)

استانبولی پلو یا لوبیا پلو جزو غذا های اصیل و سنتی ایران است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار، از دیرباز نزد ایرانیان غذایی محبوب و پرطرفدار بوده است. این غذا را به همراه گوشت، گوشت چرخ کرده، مرغ و سویا می توان تهیه نمود و به جای لوبیا سبز می توان از سیب زمینی بهره برد.


استانبولی پلو یا لوبیا پلو جزو غذا های اصیل و سنتی ایران است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار، از دیرباز نزد ایرانیان غذایی محبوب و پرطرفدار بوده است. این غذا را به همراه گوشت، گوشت چرخ کرده، مرغ و سویا می توان تهیه نمود و به جای لوبیا سبز می توان از سیب زمینی بهره برد.

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز:

  • لوبیا سبز: 500 گرم
  • گوشت قرمز یا گوشت مرغ: 500 گرم
  • برنج: 4 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
  • سیب زمینی

طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز:

  • برای تهیه لوبیا پلو مجلسی ابتدا برنج را می شوییم و با مقداری نمک خیس می کنیم.
  • پیاز را شسته، خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
  • سیب زمینی را هم را پست از شستن و خرد کردن در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
  • گوشت (تکه ای یا چرخ شده و یا گوشت مرغ) را همراه با پیاز در روغن کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • بعد زردچوبه و رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم.
طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو) خوش رنگ و مجلسی + فیلم آموزشی

طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو) خوش رنگ و مجلسی + فیلم آموزشی


  • سپس دو پیمانه آب ولرم روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا جوش بیاید، سپس شعله را کم کرده اجازه می دهیم گوشت کامل بپزد.
  • لوبیا سبز را شسته و به تکه های یک یا دو سانتی خرد کرده و کمی در روغن سرخ می کنیم.
  • در اواخر پخت گوشت، لوبیای سرخ شده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزند.
  • در پایان پخت، وقتی مایه روغن انداخت، نمک، فلفل و دارچین را می ریزیم.
  • در انتهای پخت باید آب گوشت تمام شود و شبیه سسی غلیظ و خوشمزه باقی بماند.
طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو) خوش رنگ و مجلسی + فیلم آموزشی

طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز (لوبیا پلو) خوش رنگ و مجلسی + فیلم آموزشی


  • برنج را به روش معمول آبکش کنید، ولی دقت داشته باشید کمی برنج را زنده و خام تر بردارید؛ چون لوبیا و گوشت کمی سس دارد و ممکن است پلو هنگام دم کشیدن، خمیر شود.
  • پس از انتخاب نوع ته دیگ و آماده کردن آن، مقداری از برنج را کف قابلمه می ریزیم و بعد کمی از مایه لوبیا روی آن می ریزیم.
  • برنج و مایه گوشت را لایه لایه اضافه می کنیم تا همه مواد تمام شود. در آخر، به دلخواه می توانید کمی زعفران دم کرده روی لوبیاپلو بریزید و اجازه دهید پلو 45 دقیقه دم بکشد.



0 0